ĐABE TRENING

28. Februar 2020, Medvode.

Za prijave lahko uporabite desni obrazec.

28. Februar 2020, Medvode.

Za prijave lahko uporabite spodnji obrazec.

Ekipa instructor112 si želi zgraditi vaše zaupanje.

Zato za vas izvajamo brezplačna predavanja s področja gasilstva in sorodnih vsebin, ki temeljijo na kratkih, a intenzivnih 3o minutnih intervalih. Predavanja se odvijajo na področju celotne Slovenije in so pretežno združena v okviru gasilskih zvez ali občinskih poveljstev.

Številčnih omejitev ni, omejitev je le kapaciteta vaše dvorane.

Predavanja izvajajo inštruktorji z bogatimi izkušnjami iz dotičnih področij.

Predviden urnik spodaj.

15:45 | Pozdrav in uvod

Predstavitev ekipe instructor112, namen in cilji podjetja.

Vaš inštruktor112

Roman Čretnik

Blanka Kroflič

16:00 | Taktika in nevarnosti električnih vozil ob požarih

Ekologija, skrb za okolje in naravo in prepovedi uporabe “umazane” pogonske tehnologije v cestnem prometu vodi v vse večjo prisotnost “okolju” prijaznih tehnologij. Med njih prav gotovo spadajo električna vozila. Strokovnjaki pravijo, da je strah odveč, saj so ta vozila varna in izpolnjujejo visoke varnostne predpise. A vseeno se nesreče in požari dogajajo. Tudi v Sloveniji! Ob tem se porajajo razna vprašanja, ki razbijajo mite. Na nekaj teh vprašanj bomo poskušali odgovoriti in podati nekaj osnovnih smernic za posredovanje.

Vaš inštruktor112

Milan Kroflič

16:30 | Komunikacija z mediji in poslovnik vidik gasilstva

Javna podoba gasilskega društva lahko v veliki meri pripomore (ali škoduje) k višini društvenega proračuna. Od ugleda organizacije je odvisno, kako uspešna bo pri zbiranju sredstev. S premišljenim načrtom in ustrezno komunikacijo z mediji oz. javnostjo lahko društvo občutno poveča prihodke in tako uresničuje višje cilje na področju operative. Na konkretnem primeru bomo spoznali več načinov, kako se lotiti zbiranja sredstev tudi za kakšno večjo investicijo, kot je npr. nakup gasilske cisterne.

Vaš inštruktor112

Roman Čretnik

16:55 | Odmor

Odmor 5 min

17:00 | Higiena na požarišču in pravilno slačenje

Vsi zelo dobro poznamo prvi “izpit”, ki ga moramo opraviti pred nastopom nove zaposlitve. Opraviti moramo zdravniški pregled in varstvo pri delu. Gasilci se velikokrat radi pošalimo, da je izpit iz varstva pri delu le nujna papirologija, češ, saj v gasilstvu je pa res nič kaj varnega.
Pa še kako res je. Nevarne pa niso le tiste stvari, ki jih vidimo in čutimo. Nevarno je predvsem to, česar vpliva se sploh ne zavedamo.

Čas je, da tudi slovenski gasilci začnemo razmišljati o raku kot poklicni bolezni in kako se temu, kar se da maksimalno, izogniti.

Vaš inštruktor112

Blanka Kroflič

17:25 | Socialna omrežja in gasilci

Za gasilce je pomembno, da so v stalnem stiku z občani, saj jih na ta način lahko hitro in neodvisno od klasičnih medijev obveščajo o svojem delovanju in si tako gradijo pozitivno javno podobo. Tudi po čisto sveži raziskavi rezultati kažejo, da število uporabnikov socialnih omrežij še vedno narašča. Glede na številke je Facebook še vedno najprimernejši kanal, ki ga lahko uporabljamo za nagovarjanje različnih ciljnih skupin za različne namene. Spoznali boste, zakaj je uradna FB stran najbolj primerna za komuniciranje z javnostjo, zaprte skupine za interno komuniciranje, kdaj se je smiselno poslužiti oglaševanja. Opozorili bomo tudi na najpogostejše napake in kako se jim izogniti…

Vaš inštruktor112

Rok Makovec

17:50 | Odmor

Odmor 10 min

18:00 | Droni in požar Notre Dame

Kakorkoli pogledamo droni so tukaj, njihova uporabnost se povečuje in to je realnost, ki jo moramo sprejeti. In, če jo moramo sprejeti potem je najbolje, da jo sprejmemo tako, da nam to koristi. Skozi kratko predavanje vam bomo poskušali prikazati smotrnost uporabe dronov v gasilske namene in prednosti, ki jih tovrstna tehnologija prinaša. Če pogledamo, še ne eno leto, nazaj se bomo spomnili požara katedrale Notre-Dame v Parizu na podlagi katerega vam bomo predstavili primer dobre prakse. Prav tako so vroča tema trenutni požari v Avstraliji.

Vaš inštruktor112

Igor Hrastnik

18:25 | Prva pomoč pri reševanju otroka iz pregretega avtomobila

Tematika s področja zapuščenih otrok v pregretem avtomobilu je vedno bolj… vroča! O tem se piše veliko, zgraža veliko, kako pomagati pa je tudi velik vprašaj! Predvsem za gasilce, ki so običajno prvi na kraju dogodka v teh primerih. Skušali bomo izpostaviti nekaj pomembnih stvari ter podati napotke kako ravnati v tem primeru.

Vaš inštruktor112

Boštjan Plahutnik

18:50 | Zaključek

Zaključek tečaja.

Vaš inštruktor112

Roman Čretnik

Blanka Kroflič

TE ZANIMA ĐABE TRENING?

Vpiši svoje podatke in obvestili te bomo, ko bomo v tvoji bližini.